Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.06.2021. 11:59

Usluge projektovanja individualnih stambenih objekata - Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja za potrebe Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja

Izvor: Akta.ba, 24.06.2021.

Broj predmeta: 13-000574/21

Broj akta: 01.1-1413EK-0017/21

Datum, 16.6.2021. godine

Mjesto,Brčko

 

Na osnovu člana 17. stav (2) Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH - prečišćeni tekst («Službeni glasnik Brčko distrikta BiH», broj: 22/18 - prečišćeni tekst, 49/18, 08/19, 10/19 i 32/19), u skladu sa članom 25. Zakona o javnim nabavkama («Službeni glasnik ВШ», broj 39/14), Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda, sa preporukom Komisije, broj: 13-000574/21 od 10.06.2021. godine, gradonačelnik Brčko distrikta BiH donosi

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

Član 1.

U provedenom otvorenom postupku za nabavku usluga projektovanja individualnih stambenih objekata - Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja za potrebe Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrkta BiH, izabran je najpovoljniji ponuđač kojem se dodjeljuje ugovor.

Naziv najpovoljnijeg ponuđača je ,,SMAJIĆ-INŽENJERING“ d.o.o. Goražde

Vrijednost ugovora sa uračunatim PDV-om iznosi     4.597,87  KM.

 

Obrazloženje

Komisija za nabavke je nakon izvršenog otvaranja ponuda konstatovala da je do momenta otvaranja ponuda ponude dostavilo četiri ponuđača i to: ,,Uniprojekt“ d.o.o. Goražde, „Ars studio“ d.o.o. Banja Luka, ,,Smajić-inženjering“ d.o.o. Goražde i „Graditelj" d.o.o. Brčko. Sastavni dio odluke čini zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda. Komisija je utvrdila da su ponude ponuđača pripremljene i dostavljene na način propisan tenderskom dokumentacijom u pogledu načina pripreme, dostave i sadržaja ponude osim ponuda ponuđača „Uniprojekt" d.o.o. Goražde i „Ars studio" d.o.o. Banja Luka. U obrascu za dostavu ponude je navedeno da je ponuđač dužan upisati podatke o ponuđaču i potpis ovlaštenog lica. S obzirom na to da ponuđači „Uniprojekt" d.o.o. Goražde i „Ars studio" d.o.o. Banja Luka nisu potpisali obrazac za dostavu ponude, što su bili u obavezi učiniti, njihove ponude su ocijenjene neprihvatljivim. Ostali ponuđači su ocijenjeni kvalifikovanim, a ponude prihvatljivim i u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije. Utvrđeno je da su ponude dostavljene na obrascu za cijenu ponude iz tenderske dokumentacije. Na taj način ponuđači su saglasni da će isporučiti ono što je zahtijevano tenderskom dokumentacijom u slučaju da im bude dodijeljen ugovor. Stručni članovi komisije su izvršili računsku kontrolu ponuda, gdje je utvrđeno da su dostavljene ponude računski ispravne. Dalje je Komisija razmotrila ponude sa aspekta mogućnosti da se radi o neprirodno niskoj cijeni ponude, te je ustanovila da ne postoje elementi za sumnju na neprirodno nisku cijenu najpovoljnije ponude. Nakon provedene analize dostavljenih ponuda Komisija je utvrdila da je iznos najpovoljnije ponude u okviru procijenjene vrijednosti nabavke, te je dala preporuku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa kriterijumom najniže cijene. 

Član 2.

Postupak je proveden na osnovu Posebne odluke o pokretanju postupka javne nabavke broj: 13-000574/21 od 22.02.2021. godine, Obavještenja o nabavci broj: 1157-1-2-161-3-211/21 objavljenog na portalu javnih nabavki dana 08.04.2021. godine, specifikacije usluga i ponude najpovoljnijeg ponuđača.

Član 3.

Finansiranje navedene nabavke će biti izvršeno iz budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu, sa organizacionog koda 22010001, ekonomski kod 613900 - Ugovorene i druge posebne usluge „Naknade i dozvole za izgradnju 5 stambenih jedinica za program Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u Brčko distriktu BiH.

Član 4.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove odluke zainteresovane strane imaju pravo podnijeti pismenu žalbu ugovornom organu dostavljanjem žalbe u najmanje tri primjerka u Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenje za javne nabavke Vlade Brčko distrikta BiH, u roku od 10 dana od dana prijema odluke.

 

DOSTAVITI:

1.       Pododjeljenju za javne nabavke,

2.       Ponuđačima,

3.         Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i sambena pi

4.         Gradonačelniku,

5.         Zamjeniku gradonačelnika

6.        «Službenom glasniku Brčko distrikta BiH»,

7.         Arhivi. 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: